CRNA GORA

Podgoričani se otimali za saksije cvijeća, prekršili sve epidemiološke mjere

Pojedini su u neposrednoj blizini parkirali vozila i napunili gepeke sa saksijama, iako je bilo planirano da po jednu dobije svako od prisutnih

Danas na Trgu nezavisnosti. Dušan Cicmil

N. Aj. / Vijesti.me

9.5.2021

Poklon - sadnica cvijeća dovela je do masovnog kršenja epidemioloških mjera i opšteg grabeža u centru Podgorice, pišu Vijesti.me.

Više stotina građana okupilo se na Trgu nezavisnosti, bez poštovanja epidemioloških mjera donijetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Predstavnici su više puta pozivali okupljene da se pridržavaju epidemioloških mjera - drže distancu i pravilno nose masku, ali su njihovi apeli ignorisani.

U jednom trenutku pojavila se i policija, uz upozorenje da će prekinuti događaj ukoliko se ne budu poštovale mjere.

Na kraju nastao je opći grabež za cvijećem - više građana se i po nekoliko puta vraćalo kako bi uzelo saksiju. Pojedini su u neposrednoj blizini parkirali vozila i napunili gepeke sa saksijama, iako je bilo planirano da po jednu dobije svako od prisutnih.

Danas na Trgu nezavisnosti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Trebao je da se održi i kratak koncert gudačkog kvarteta, nakon kojeg je trebalo da se podijeli cvijeće, ali koncert na kraju nije održan, a cvijeće je razgrabljeno.

Pošto su se okupljeni razišli, nešto poslije 18 sati, ekipe "Čistoće" izašle su na Trg kako bi počistile između ostalog i plastične boce, kese i ostali otpad koji su nesavjesni građani ostavili.

Povodom 9. maja – Dana Evrope, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa (Cristina), gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković I glavna pregovaračica Zorka Kordić otvorili su u petak cvjetni tepih na trgu nezavisnosti.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.