LOKALNI IZBORI

Crna Gora: Demokrate Alekse Bečića proglasile pobjedu u Herceg Novom

Koalicija "Evropski tim za Herceg Novi", koju su činili DSP i SD osvojila je 22 odsto glasova

Slavlje kod Demokrata. Društvene mreže

N. Aj. / Anadolu Agency

10.5.2021

Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" koju predvode Demokrate Alekse Bečića, proglasila je pobjedu na lokalnim izborima u Herceg Novom u Crnoj Gori, javlja Anadolu Agency (AA).

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je, prema 100 odsto prebrojanih glasova, ta koalicija osvojila 28 odsto glasova, odnosno 10 odborničkih mandata od ukupno 35.

Koalicija "Evropski tim za Herceg Novi", koju su činili DSP i SD osvojila je 22 odsto glasova, odnosno osam mandata. Koalicija "Za budućnost Herceg Novog" čiji je glavni konstituent Demokratski front osvojila je 19 odsto, što je sedam mandata.

Novska lista je osvojila takođe 19 odsto, dok je lista "Crno na bijelo" Dritana Abazovića zavrijedila pažnju sedam odsto glasača u Herceg Novom, što je dva odbornička mandata. Jedan odbornički mandat osvojila je Prava Crna Gora.

Bečić je ocijenio da su partije vlasti na istorijskom maksimumu, a Demokratska partija socijalista (DPS) na istorijskom minimumu.

- Historijski rezultat je da je, prvi put, jedna koalicija, a u ovom slučaju naša, imala više glasova nego cjelokupna opozicija, odnosno DPS - kazao je Bečić.

Pravo glasa iskoristilo je 16.984 birača, odnosno 66,3 posto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.