INCIDENT NA AERODROMU

Tivat: Avionu pukla guma dok se spremao za polijetanje

Nije došlo do oštećenja vazduhoplova, niti je bilo posljedica za ljude u njemu

Pista aerodroma Tivat zbog ovog incidenta bila kraće vrijeme zatvorena za saobraćaj. Vijesti.me

A. J. / Vijesti.me

16.5.2021

Na aerodromu u Tivtu jutros nešto prije 11 sati došlo je do manjeg incidenta, javlja portal Vijesti. Na manjem jednomotornom avionu tipa "Piper PA-46 Malibou JetPROP” došlo je do pucanja gume za vrijeme rulanja aviona za polijetanje sa piste 14.


Budući da je do pucanja gume došlo pri maloj brzini kretanja aviona prema pragu 32 sa kojeg je "PA-46" trebala da krene u polijetanje, nije došlo do oštećenja vazduhoplova, niti je bilo posljedica za ljude u njemu.

Na lice mjesta izašla je Vatrogasno spasilačka jedinica i Služba bezbjednosti Aerodroma Tivat, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Aerodromske službe su sa posebnim tzv. push back vozilom koje se koristi za tegljenje aviona po aerodromskoj platformi, prevukle onesposobljeni “PA-46" američke registracije N15FK, sa piste do platforme za generalnu avijaciju gdje će mehaničari kasnije zamijeniti uništenu gumu na jednoj nozi stajnog trapa tog aviona.


Puknula guma na avionu. Vijesti.me

Iako je pista aerodroma Tivat zbog ovog incidenta bila kraće vrijeme zatvorena za saobraćaj, to se nije odrazilo na ostale za danas planirane letove iz ove vazdušne luke jer je onesposposobljeni mali avion uklonjen prije prvog narednog leta koji po rasporedu, trebalo da bude obavljen iz tivatske vazdušne luke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.