CRNA GORA

Dražen Burić novi v. d. vrhovnog državnog tužioca, Stanković u penziji

Zamjenica VDT-a Sonja Bošković navela je da se Stanković dopisom obratio Tužilačkom savjetu, u kojem je zatražio njegovo izuzeće pozivajući se na član 33 Poslovnika TS-a

Najvažniju funkciju u tužilaštvu Burić će pokrivati do jeseni kada bi trebalo da se izabere novi saziv. Vijesti

A. J. / Vijesti.me

11.6.2021

Tužilački savjet jednoglasno je izabrao novog v.d. vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Dražena Burića.


Najvažniju funkciju u tužilaštvu Burić će pokrivati do jeseni kada bi trebalo da se izabere novi saziv Tužilačkog savjeta.

Tužilački savjet konstatovao je prestanak funkcije vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću jer je stekao uslove za odlazak u starosnu penziju.

- Na vanrednoj sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala zamjenica predsjednika Tužilačkog savjeta Sonja Bošković, donijeta je odluka o prestanku funkcije v.d. Vrhovnog državnog tužioca i državnog tužioca u Vrhovnom državnom tužilaštvu, Ivici Stankoviću. Istovremeno, Savjet je jednoglasno odredio Dražena Burića, državnog tužioca u Vrhovnom državnom tužilaštvu za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca - saopćeno je zvanično iz TS.


Zamjenica VDT-a Sonja Bošković navela je da se Stanković dopisom obratio Tužilačkom savjetu, u kojem je zatražio njegovo izuzeće pozivajući se na član 33 Poslovnika TS-a.


Tužilački savjet raspravlja o novom v.d. VDT-a, a taj dio sjednice je zatvoren za javnost.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.