CRNA GORA

Krivokapić imenovao Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost

Smatram da su se stekli uslovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB, rekao Krivokapić

Dejan Vukšić. Vlada Crne Gore

Fu. M.

11.6.2021

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić imenovao je Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), objavljeno je večeras u Službenom listu.

Vukšić je za vršioca dužnosti imenovan u decembru.

Na danas održanoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, koju je zakazao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, trebalo je da se nađe i Krivokapićev predlog imenovanja Vukšića, međutim nije bilo kvoruma.

Ta inicijativa mjesecima je u parlamentu.

Vlada je 17. decembra prošle godine imenovala Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a.

- Pošto je za imenovanje direktora ANB-a neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli uslovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB - navodi se u obrazloženju Krivokapića.

On je napisao da taj prijedlog temelji na činjenici da je Vukšić, kroz dugogodisnji profesionaini angažman, stekao lični i profesionaini kredibilitet, kao i da je uspješno obavijao poslove vršioca dužnosti.

- Prijedlog da Vlada za direktora Agencije za nacionainu bezbjednost imenuje Dejana Vukšića temeljim, prije svega, na činjenici da je gospodin Vukšić, kroz svoj dugogodišnji profesionaini angažman stekao lični i profesionaini kredibilitet, kao i da je uspješno obavijao poslove vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, što me uvjerava da će i poslove direktora Agencije kvalitetno i uspješno obavljati i da će svojim radom služiti interesima države Crne Gore i doprinijeti izgradnji povjerenja građana u rad Agencije za nacionainu bezbjednost - navodi Krivokapić u predlogu dostavljenom Skupštini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.