PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

Aleksa Bečić nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici: Sataniziraju nas pećinski nacionalisti

I da nije bilo DPS-a u sali, i bez prisustva svih njihovih poslanika, Rezolicija je imala potrebnu većinu za usvajanje, smatra Bečić

Aleksa Bečić. Facebook

Piše: Fu. M.

19.6.2021

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić oglasio se na svom Facebook profilu povodom, kako kaže, najnovijih neistina i podvala centara moći.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava. Više puta smo u prethodnih nekoliko mjeseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo. Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na historijskom procentu podrške birača, zato što ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, grđanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put.

Fabrika neistina

- Najnovija fabrika neistina je razobličena poslije samo sat vremena, jer je to bio amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike. Samo par činjenica u prilog tome.

- Upravo su historijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP gospodje Bošnjak najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod. Toliko o prvoj bezočnoj podvali.

I da nije bilo DPS-a u sali, i bez prisustva svih njihovih poslanika, Rezolicija je imala potrebnu većinu za usvajanje. Toliko o njihovoj drugoj neistini da je nešto zavisilo od DPS-a i da se neko dogovarao sa DPS-om.

Status Alekse Bečića. Printscreen

- Demokrate nisu glasale za smjenu ministra Leposavića, jer nismo željeli sa DPS-om da ga razrješavano, ali je danas vjerovatno jasnije zašto gospodin Leposavić nije podnio ostavku i time dozvolio da dođe do svega što danas gledamo. Toliko o trećoj jeftinoj neistini.

Neka drugi izvode zaključke

Aktuelno izborno zakonodavstvo koje kritikuje najveći dio domaće i međunarodne javnosti,  je usvojeno prije nekoliko godina u Skupštini Crne Gore upravo glasovima DPS-a i DF-a. Neka drugi izvode zaključke, jer ću sačuvati korektan pristup zbog brojnih pojedinaca u tom političkom subjektu koji sam siguran da se ne slažu sa ovim što rade pojedini njihovi lideri.

- Da ovoga puta ne govorim o Deklaraciji o Srebrenici koju je usvojila 2010. Skupština Srbije i šta je sve ona sadržala, o tome ko je išao u Potočare ili o tome ko je javno u kameru rekao da se desio genocid u Srebrenici, da je to utvrdio međunarodni sud i da je to nesporna pravna činjenica. Neću govoriti ni o tome ko je 2009. godine u Skupštini Crne Gore glasao za Deklaraciju o Srebrenici, sa kime, a što nije smetalo onima koji danas nas napadaju da upravo sa njima formiraju nakon toga zajednički politički subjekt.

- Da zaključim, podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori nikada i po cijenu ne znam čega, neću biti! Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvijek i do groba - naveo je Bečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.