ZAJEDNIČKO SAOPĆENJE

Krivokapić, Bečić i Abazović: Protiv smo rušenja Vlade i novih izbora

Svako rješenje za izlaz iz trenutne političke krize mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti, navode

Fu. M.

Abazović, Krivokapić i Bečić

Foto: Agencije


Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi, navodi se u saopštenju koje potpisuju lideri koalicija koje su pobijedile na parlamentarnim izborima 30. avgusta u Crnoj Gori Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Aleksa Bečić.

Oni su se, kako je saopćeno iz Demokratske Crne Gore, oglasili povodom, kako navode "špekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina za rješavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori, a kao potpisnici Sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna Vlada".

"Zajednički konstatujemo sljedeće:

- Izborna pobjeda ostvarena 30. avgusta 2020, godine predstavlja najveću vrijednost našeg političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija svih nas pojedinačno.

Formiranje vlade

- Sporazum zaključen 8. septembra 2020. godine, od strane nosilaca lista tri pobjedničke koalicije, uspostavio je politički okvir za formiranje Vlade koji ostaje neupitan i ubuduće, imajući u vidu ideološku raznorodnost različitih subjekata parlamentarne većine.

Aktuelna Vlada uživa punu podršku potpisnika ovog saopštenja, a o eventualnim promjenama u njenom sastavu i načinu djelovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine.

Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korjenitih reformi.

Buduće djelovanje

- Svako rješenje za izlaz iz trenutne političke krize mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih mjeseci aktuelizovana djelovanjem dijela parlamentarne većine i bivše vlasti.

Buduće djelovanje Vlade treba da bude usmjereno na četiri teme ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva.

Neprihvatljivo je uplitanje inostranog faktora u rješavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore - piše u saopštenju Krivokapića, Abazovića i Bečića.

Više o temi Crna Gora

NA VRH

Podijeli članak na