NOVE MJERE

Vaučer od 50 eura vakcinisanim penzionerima u Crnoj Gori

Također, produžen je i termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata

Zaposleni u državnim službama moći će dobiti slobodan dan nakon vakcinisanja. Ilustracija

A. J. / Fena

2.7.2021

U Crnoj Gori svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv koronavirusa dobit će turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura, jedna je od novih mjera koje je Vijeće za borbu protiv koronavirusa te zemlje donijelo. 

Iz Ministarstva zdravlja te zemlje također obavještavaju i da će se omogućiti jedan slobodan dan nakon vakcinisanja zaposlenima u državnim institucijama.


Svim pak državljanima Crne Gore koji su cijepljeni "Sinopharm" ili "Sputnik V" vakcinom, u svrhu putovanja u inozemstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, bit će omogućeno besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje.


Novim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori, koje će važiti do 16. jula, povećava se i dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima, pa umjesto dosadašnjih 10 posto, omogućeno će biti 30 posto posjetilaca od ukupnog broja sjedišta.


Također, produžen je i termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom moći će se izvodit od 20 sati do polnoći.


Novim mjerama proširena je i lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o cijepljenu protiv koronavirusa, pa od sutra u tu zemlju slobodno mogu da uđu i državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, prenose crnogorski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.