ODRŽAN SASTANAK

Nastavak pregovora vlasti i opozicije u Crnoj Gori za mjesec

Demokratska Crna Gora je protiv obaranja Vlade i vanrednih izbora, kazao Bečić

Sa sastanka. RTCG

Fu. M.

7.7.2021

Predstavnici većine političkih partija u Crnoj Gori, koji su na poziv predsjednika Skupštine Alekse Bečića počeli dijalog u cilju rješavanja otvorenih pitanja značajnih za ubrzanje evropskog puta Crne Gore, dogovorili su da naredni sastanak bude održan najkasnije u prvoj sedmici avgusta.

Bečić je novinarima nakon sastanka kazao da je iskazano očekivanje da će se i druge partije, koje nisu učestvovale u današnjem dijalogu, pridružiti tom procesu, koji nije lak i jednostavan, ali nema alternativu ako se žele reforme koje zahtijevaju dvotrećinsku, odnosno tropetinsku većinu u Skupštini, prenosi RTCG.

Kako je rekao, jedan od zajedničkih zaključaka sa sastanka je taj da je parlamentarni dijalog započeo u demokratskoj i argumentovanoj raspravi, iznošenjem stavova i principa od strane 11 političkih subjekata zastupljenih u Skupštini.

Partije protiv novih izbora. RTCG

To je, kako smatraju učesnici dijaloga, pokazatelj da bez obzira na političke razlike mogu da razgovaraju i na taj način doprinose smirivanju tenzija u društvu i tragaju za rješenjima koja će ubrzati evropske integracije, koje su iznad pojedinačnih partijskih interesa.

Upitan da prokomentariše nedolazak dijela vladajuće većine, Bečić je kazao da je razumio da drugi politički subjekti nisu isključili mogućnost da budu dio dijaloga parlamentarne vlasti i opozicije.

- Već da u ovom trenutku zbog složene političke situacije, koja postoji unutar parlamentarne većine, u odnosu parlamentarne većine i Vlade, smatraju da im je prioritet rješavanje tog pitanja - rekao je Bečić.

On je poručio da je Demokratska Crna Gora protiv obaranja Vlade i vanrednih izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.