POSJETE

Krivokapić u Londonu razgovarao sa Džonsonom

Džonson je, saopćeno je iz Vlade Crne Gore, izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti Krivokapića

Krivokapić i Džonson. Vlada Crne Gore

Fu. M.

7.7.2021

Vlada Crne Gore je veliko razočaranje za treće strane, jer su mislili da bi moglo doći do promjene vanjskopolitičkog kursa zemlje nakon izbora, ali i velika nada za naše eurofilski i prozapadno orijentisane građane, koji konačno poslije 30 godina nakon vladavine jedne partije imaju nadu da bi ova Vlada mogla da se izbori sa prethodnim nedostacima.

To je tokom razgovora sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom (Johnson) kazao premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Džonson je, saopćeno je iz Vlade Crne Gore, izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti Krivokapića.

Krivokapić i Džonson. Vlada Crne Gore

- Ovo je historijski trenutak za našu državu, jer po prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima priliku da ugosti premijera Crne Gore - kazao je Džonson.

Krivokapić je, kako je saopćeno, poručio da se nova Vlada bori kako protiv uticaja trećih strana, tako i protiv zarobljene države.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić, izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorima u toku posjete Britaniji, istakavši da ona pored važnosti za nastavak političkog dijaloga i snaženja ukupne saradnje, potvrđuje posvećenost savezništvu članica u okviru NATO. Džonson je saopštio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i napore koje Vlada ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.