POSJETE

Palmer: Cilj SAD je stabilna Crna Gora na euroatlantskom putu

Đukanović je kazao da su odnosi dvije države na zavidnom nivou i iskazao zadovoljstvo najavama intenzivnijeg angažmana SAD u regionu

Metju Palmer. Agencije

Fu. M.

8.7.2021

Cilj SAD je stabilna Crna Gora na evropskom i euroatlantskom putu, zaštićena od vanjskih uticaja, izjavio je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer (Matthew) na sastanku sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem u Podgorici.

Palmer, koji je danas počeo dvodnevnu posjetu Crnoj Gori, rekao je i da je interes SAD da u partnerstvu sa Evropskom unijom doprinosi stabilnosti zapadnog Balkana, naglasivši da je EU vrijednosni, a ne samo interesni klub, saopćio je Đukanovićev kabinet.

Đukanović je kazao da su odnosi dvije države na zavidnom nivou i iskazao zadovoljstvo najavama intenzivnijeg angažmana SAD u regionu.

- To nas raduje jer je to dobar put da se stanje u regionu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije - naveo je Đukanović.


On je rekao da će Crna Gora uvijek biti mali, ali „pouzdan partner u savladavanju destrukcije“.


Palmer će se danas sastati sa drugim najvišim zvaničnicima Crne Gore, uključujući premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.