CRNA GORA

Lekić: Bečić, Radunović ili Abazović mogli bi biti novi premijeri, dokazali su se

Dakle, ono što pretpostavljam da je taj "srpski svet", nisam aposlutnu za njegovu ofanzivu ovdje, ali sam jednako tako protiv antisrpskog sveta ili svijeta, rekao je Lekić

Lekić: Razmotrio bi ponudu i da on bude premijer. RTCG

A. J. / Antena M

20.7.2021

Lider Demosa Miodrag Lekić kaže da bi trebalo sastaviti novu vladu i da iz političke strukture treba izabrati premijera. Misli da u sve tri grupacije postoje političari koji bi mogli biti kompetentni predsjednici vlade navodeći kao potencijalne premijere Aleksu Bečića, Slavena Radunovića, Dritana Abazovića, koji su se dokazali kao opozicionari.

Lekić u intervjuu za TV Nova M, kaže i kako misli da prijedlog da on bude premijer nije aktuelan.

- Situacija je sljedeća: jedna politička grupacija je to predložila, dok URA i Demokrate daju podršku Krivokapiću tako da ta tema nije uopšte na stolu i ja o njoj ni ne razmišljam. Smatram da bi trebalo sastaviti novu vladu i da iz političke strukture treba izabrati premijera. Mislim da u sve tri grupacije postoje političari koji bi mogli biti kompetentni predsjednici vlade, i da budem konkretan- mislim na Aleksu Bečića, Slavena Radunovića, Dritana Abazovića - ističe Lekić. 


Oni su se, objašnjava Lekić, dokazali kao opozicionari i mogli bi da zastupaju interes ukupne koalicije. Sa druge strane, nema takvo mišljenje i o aktuelnom premijeru.

- Po mom mišljenju je apsolutno nekompetentan, i koji čak koristi svoju poziciju za obračunavanje jer napada jednu komponentu parlamentarne većine i koja mu, istina, ne ostaje dužna - navodi lider Demosa.

Lekić ipak kaže da ako bi došlo do saglasnosti da on bude premijer razmotrio bi tu ponudu.

Komentarisao je i stav lidera NOVE Andrije Mandića da se već radi na ostvarenju tzv. Srpskog sveta.

- Dakle, ono što pretpostavljam da je taj "srpski svet", nisam aposlutnu za njegovu ofanzivu ovdje, ali sam jednako tako protiv antisrpskog sveta ili svijeta. Mislim da su to ekstremi koji se hrane ovdje i da se radi o duhovnim političkim blizancima i da je potrebno formirati jednu politiku koja je superiorna u kulturnom, emancipatorskom smislu - ističe Lekić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.