PROTIV VAKCINACIJE

Podgorica: Održan protest zbog epidemioloških mjera

Vlada Crne Gore je jučer usvojila nove mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa

Anadolija

Veliki broj okupljenih

Foto: Anadolija


Na Trgu nezavisnosti u Podgorici večeras je održan protest zbog novih epidemioloških mjera koje su od danas na snazi u Crnoj Gori, javlja Anadolija.

Na protestu, koji je okupio oko 150 građana, iskazano je protivljenje obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa. Okupljeni su uputili zahtjev da se epidemiološke mjere ukinu, jer smatraju da niko nema pravo da im nešto nametne ili zabrani.

Vlada Crne Gore je jučer usvojila nove mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, koje će važiti do 20. avgusta. Ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, kao i noćne klubove i diskoteke biće moguć samo uz najmanje jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde. Propisano je da je osoba u cijelosti vakcinisana, ili je primila prvu dozu, da posjeduje negativan PCR test na COVID-19, koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je preboljela COVID-19 ili dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, koji nije stariji od 48 sati.

Građani koji su protestovali su nosili transparente na kojima je pisalo "Stop Covid diktaturi" i "Ne obavezna vakcinacija".

Jedan od okupljenih Milivoje Višnjić, istakao je da vlast nameće vakcinaciju kao obavezu, ali i digitalne isprave o vakcinaciji.

"Zabranjuju nam ulaz u ugostiteljske objekte, noćne klubove, na utakmice, a sljedeće će biti da se uvede vakcina kao uslov za posao", kazao je Višnjić.

NA VRH

Podijeli članak na