CRNA GORA

Agencija za sprečavanje korupcije kaznila Zdravka Krivokapića s 500 eura

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke

Zdravko Krivokapić. Vlada Crne Gore

Fu. M.

3.8.2021

Zbog toga što nisu prijavili sve prihode i imovinu, Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

- Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 eura - navode "Vijesti".

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke.

Za one koji to ne urade, propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura. S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.

Prvog marta izdati su prekršajni nalazi za dva ministra - kapitalnih investicija, Bojanića i zdravlja, Borovinić Bojović, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatovića, vanjskih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a trećeg marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.


Prekršajni nalog na ime premijera izdat je 9. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.