PRENOSIMO

Pećanin: Stanivuković nastavlja stazama nacionalizma

Nažalost, Draško Stanivuković je u Bosni i Hercegovini viđen kao toliko iščekivani dašak promjena u odnosu na nacionalističke, kriminalne i koruptivne vlasti, rekao je Pećanin

Senad Pećanin i Draško Stanivuković. Avaz

Fu. M.

18.8.2021

Nakon što mu je nedavno ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković ponovo je posjetio Crnu Goru i izazvao burne reakcije građana i političara izjavom u kojoj je negirao postojanje crnogorske nacije. Reakcije nisu izostale ni iz regiona.

Ovom skandaloznom izjavom koja, prema riječima sarajevskog advokata Senada Pećanina, izlazi iz svih normi pristojnog ponašanja običnog građanina, a kamoli čovjeka koji predstavlja Banja Luku — Stanivuković je pokazao da pripada ešalonu srpskih političara, koji ne prezaju ni od najprizemnijih uvreda kada je riječ o realizaciji projekta “srpskog sveta”, piše Gradski portal.

- Nažalost, Draško Stanivuković je u Bosni i Hercegovini viđen kao toliko iščekivani dašak promjena u odnosu na nacionalističke, kriminalne i koruptivne vlasti, kojima je BiH okovana. Međutim, već od prvog dana mandata pokazao je da su ta nadanja i očekivanja bila u potpunosti neutemeljena - istakao je Pećanin za Gradski portal.

Stanivuković prilikom posjete Crnoj Gori. Printscreen

Riječ je, kako dodaje, o kontinuitetu Stanivukovićevih ispada u kojem pokazuje nacionalističko lice.

- Pokazuje jedan šovinizam i to ne samo prema Crnogorcima, već i Bošnjacima, Albancima i drugim narodima na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Očito je da mlada generacija političara nastavlja utabanim stazama nacionalizma, koji ništa dobro ne može donijeti nijednoj državi i sredini u našem regionu - zaključio je Pećanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.