CRNA GORA

Katnić: Kolegij MUP-a u januaru odlučio da se Belivuku i Miljkoviću skine zabrana ulaska u zemlju

On je kazao da su prije toga od kolega iz Srbije dobili telegram da, dok budu na teritoriji Crne Gore, budu pod prismotrom

Milivoje Katnić. RTCG

Fu. M.

26.8.2021

Glavni specijalni tužilac (GST) Crne Gore Milivoje Katnić rekao je da je Osnovnom državnom tužilaštvu dostavljena krivična prijava koju je premijer Zdravko Krivokapić podnio protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, jer je krivično djelo za koje je prijavljen iz njihove nadležnosti.

On je to kazao odgovarajući na pitanje na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije (UP) o aktuelnim predmetima u nadležnosti SDT.

Odgovorio je i da je kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u januaru donio odluku da se članovima kriminalne organizacije, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni, prenose Vijesti.

On je kazao da su prije toga od kolega iz Srbije dobili telegram da, dok budu na teritoriji Crne Gore, budu pod prismotrom.

Katnić je pojasnio da je identifikovan državni službenik kom je nuđen milion eura da ubrza smjene u tužilaštvu.

Katnić je objasnio i da su on, specijalni tužilac Saša Čađenović i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović trebali biti ubijeni u februaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.