GLAVNI SPECIJALNI TUŽILAC

Milivoje Katnić na Cetinju bio po službenoj dužnosti

Iz VDT-a su dodali da je odluka dostavljena Specijalnom, Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i osnovnim državnim tužilaštvima u Podgorici, Kotoru, Nikšiću i Cetinju

Fu. M.

Milivoje Katnić prilikom posjete Cetinju

Foto: RTCG


Iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca (VDT) saopšteno je da je Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić danas na Cetinju boravio po službenoj dužnosti.

- Zbog neadekvatnog, da ne kažemo zlonamjernog, tumačenja prisustva Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića na Cetinju obavještavamo javnost da je na osnovu odluke, koju je u petak 3.09. 2021. godine donio v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, u Državnom tužilaštvu organizovan poseban režim rada, o kojim je, radi koordinacije u radu, obaviješten i direktor Uprave policije Zoran Brđanin - navodi se u saopštenju iz kabineta VDT-a.

Iz VDT-a su dodali da je odluka dostavljena Specijalnom, Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i osnovnim državnim tužilaštvima u Podgorici, Kotoru, Nikšiću i Cetinju.

- U odluci se navodi da je povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju, zbog potencijalnog rizika koji ovaj događaj nosi, neophodno da u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju borave Glavni specijalni tužilac i specijalni tužioci sa timom iz Specijalnog policijskog odjeljenja radi praćenja događaja, te mogućnosti da se u radnjama pojedinaca ili grupa ostvare zakonska obilježja bića krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva", kazali su.

Ističu da će Državno tužilaštvo i povodom dešavanja na Cetinju preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i pokrenuti postupak protiv svakog lica za koje se utvrdi da je učinilo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, bez obzira na funkciju, partijsku, nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Više o temi Cetinje

DVODNEVNI PROTESTI
Cetinje: U sukobima povrijeđeno 60 osoba
NA VRH

Podijeli članak na