HILJADE LJUDI SE OKUPILO

Protesti na Cetinju: Suviše nas je koštala sloboda da bismo je tako lako zamijenili ropstvom

Grupa građana koja je inače organizator protesta poručuje da će danas odlučno reći "ne" daljoj fašizaciji i klerikalizaciji crnogorskoga društva

Piše: N. Aj.

12.9.2021

Na Dvorskome trgu na Cetinju u Crnoj Gori danas se održavaju građanski protesti.

Ogroman broj Crnogoraca se okupio što pokazuju i snimci iz zraka koje je objavila agencija Mina. 

Grupa građana koja je inače organizator protesta poručuje da će danas odlučno reći "ne" daljoj fašizaciji i klerikalizaciji crnogorskoga društva.

- Pozivamo sve kojima je na srcu građanska, demokratska, slobodna, antifašistička i sekularna Crna Gora da se okupimo na Cetinju i iskažemo protest onima koji su nas prošle nedjelje trovali suzavcima, tukli gumenim mecima, pendrecima, gađali šok bombama zato što ne pristajemo na veleizdaju ove vlasti - navodi se u pozivu.

Snežana Lakić prošle nedjelje pogođena je sa četiri gumena metka na protestima. Danas je održala je govor na Cetinju. Poslala je snažne poruke za Crnogorce.

- Ne bole mene danas rane od njih kao što nisu ni tog trenutka kada sam pogođena. Boli me izdaja Crne Gore i to što su tog dana bili spremni da nas sve pobiju... Suviše nas je koštala sloboda da bismo je tako lako zamijenili ropstvom - kazala je, između ostalog, Lakić.

U videu koji je objavila Antena M, poslušajte šta je to još rekla Snežana Lakić, a okupljeni građani njene riječi nagrađivali ovacijama i aplauzima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.