PREKOGRANIČNA SARADNJA

Vlada Crne Gore usvojila programe "IPA dva" s Evropskom komisijom, BiH i Srbijom

Vlada je prihvatila predložene sporazume, ocijenivši da će njihovo potpisivanje omogućiti realizaciju aktivnosti čiji je cilj poboljšanje standarda i kvaliteta života ljudi

Vlada Crne Gore. Arhiv

N. Aj. / Srna

7.10.2021

Vlada Crne Gore usvojila je informaciju o finansijskom sporazumu između Evropske komisije, BiH i Crne Gore za 2020. godinu u okviru "IPA dva" Programa prekogranične saradnje.

Usvojena je i informacija o finansijskom sporazumu između Evropske komisije, Srbije i Crne Gore za 2020. godinu u okviru "IPA dva" Programa prekogranične saradnje.


Poboljšanje standarda

Vlada je prihvatila predložene sporazume, ocijenivši da će njihovo potpisivanje omogućiti realizaciju aktivnosti čiji je cilj poboljšanje standarda i kvaliteta života ljudi u programskim područjima, putem valorizacije turističkih potencijala, ekološki održiv i društveno inkluzivan privredni razvoj regiona, uz poštovanje njegove zajedničke kulturne i prirodne baštine.


Bespovratna sredstva

- Procijenjeni troškovi ovih programa za 2020. iznose po 1.270.588 eura, dok je maksimalni doprinos Unije određen na po 1.080.000 eura. Sufinansiranje tematskih prioriteta obezbjeđuju korisnici bespovratnih sredstava, u iznosu od najmanje 15 posto ukupnih troškova na nivou projekta - saopćeno je iz crnogorske Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.