UPOZORENJE NVO-A

U Pljevljima nema posla za muslimane

Najbolji primjer kreiranja ekonomske nestabilnosti među muslimanima su zapošljavanja isključivo nemuslimana u onim firmama u kojima su za direktore postavljeni islamofobi, navodi Geljić

Fu. M.

Pljevlja

Foto: Agencije


Predsjednik NVO "Husein paša - Pljevlja" Denijal Geljić tvrdi da je u tom gradu partijsko zapošljavanje uzelo maha, te da posla za muslimane nema.

Kako je naveo, kao NVO koja se bavi očuvanjem bošnjačke nacionalne kulturne baštine i afirmacijom produhovljavanja kroz islamska načela, zabrinuti su za budući rad, iz razloga što se, kako tvrdi, neki politički faktori maksimalno trude da u ovom gradu više ne bude onih kojima će se ta islamska duhovnost i bošnjačka kultura uopšte plasirati, prenosi Antena M. 

- Osnov egzistencije jednog čovjeka na nekom prostoru je ekonomska i bezbjednosna sigurnost njega i njegove porodice. Bezbjednosna sigurnost muslimana se neprestano narušava kada god je neka politička turbulencija, a u posledjih par godina su jako česte.

Međutim, dodatnu zabrinutost čini i ekonomska nestabilnost muslimana, koja se sistematski sprovodi u našem gradu, kako bi se što više mladih ljudi odlučilo na odlazak u neku razvijeniju zemlju, tražeći posao, a ovaj grad ostaviti da bude grad jedne vjere i jedne nacije...

Najbolji primjer kreiranja ekonomske nestabilnosti među muslimanima su zapošljavanja isključivo nemuslimana u onim firmama u kojima su za direktore postavljeni islamofobi. Osim što se muslimanima u, na primjer, Rudniku Uglja, jasno dalo do znanja da nemaju potrebe ni pokušavati da se zaposle u toj firmi i što se i onima koji imaju ugovor o radu na određeno vrijeme samo čeka kada će da istekne kako bi ostavili prazno radno mjesto, u toj firmi se, kako saznajemo od zabrinutih radnika koji su na čekanju za otkaz, svakodnevno, mimo pravila i konkursa, zapošljavaju nemuslimani, a prednost imaju oni koji forsiraju anti-muslimanske fašističke ideologije - tvrdi Geljić.

On se nada da će Inspekcija rada i Tužilaštvo provjeriti ove navode.

- I utvrditi ko je i na kom osnovu, a pogotovu po čijem nalogu, sklopio radni odnos u Rudniku Uglja, kao i u ostalim firmama u Pljevljima, jer osim što bi to bilo kršenje zakona o radu, to bi bila povreda Ustava Crne Gore - zaključuje Geljić.

NA VRH

Podijeli članak na