POSLANIK DPS-A

Marković: Crna Gora prolazi najteži period od nezavisnosti

Postali smo članica NATO, a istovremeno smo bili lider u procesu evropskih integracija, rekao je Marković

Duško Marković. Agencije

Fu. M.

14.10.2021

Crna Gora prolazi jedan najteži i najsloženiji period od nezavisnosti, a aktuelna Vlada svojim sveukupnim djelovanjem Crnu Goru je dovela do nivoa demokratskog opstanka, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši premijer ove zemlje Duško Marković.

- Ne mogu saopštiti ni lični ni politički stav pozitivan u odnosu na trenutni politički ambijent i ukupne prilike u zemlji. Crna Gora prolazi jedan najteži period od nezavisnosti. Aktuelna Vlada je svojim političkim i sveukupnim djelovanjem Crnu Goru dovela do nivoa demokratskog opstanka. Danas, u Crnoj Gori zbog djelovanja ove Vlade, mi više ne pričamo o crnogorskoj perspektivi i izazovima koji stoje na putu evropske perspektive, nego kako ćemo sačuvati demokratski razvoj uopšte i kako ćemo sačuvati Crnu Goru od njene dalje devastacije - rekao je Marković, prenosi CdM.

On je rekao da je DPS svojim nasljednicima ostavio zemlju koja je po potencijalu, kapacitetu i ugledu bila lider u regionu.

- Obnovili smo državnost, nakon toga smo vrlo brzo Crnu Goru postavili na euroatlanstski i evropski kolosjek. Postali smo članica NATO, a istovremeno smo bili lider u procesu evropskih integracija - ističe Marković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.