CRNA GORA

U Budvi sutra počinje 2BS Forum, razgovarat će se o regionalnoj sigurnosti

Teme panela, kako su naveli, bit će i geopolitička situacija u svijetu, sa posebnim akcentom na Ameriku, Rusiju i Kinu

Anadolija

Organizator je Atlantski Savez Crne Gore

Foto: Agencije


Program 11. 2BS Foruma počet će sutra u Budvi, saopćili su iz Atlantskog Saveza Crne Gore, navodeći da će u fokusu Foruma biti ključni izazovi zapadnog Balkana, kao i perspektive NATO Alijanse, javlja Anadolija.

- 2BS Forum duže od deceniju okuplja najeminentnije ličnosti iz svijeta međunarodne i bezbjednosne politike, čime se etablirao kao jedan od najznačajnijih evropskih foruma u toj oblasti - kazali su iz Atlantskog Saveza.

Dodali su da to potvrđuje odaziv lidera i eksperata, koji su tokom prethodnih deset godina učestvovali u sesijama Foruma.

Kako su naglasili, dijalog će biti posvećen najznačajnijim pitanjima globalne i regionalne bezbjednosti.

- U fokusu će biti ključni izazovi koji očekuju zapadni Balkan, kao i perspektive NATO Alijanse. Razgovarat će se i o implikacijama dezinformacija na bezbijednost zemalja regiona - kazali su iz Atlantskog Saveza.

Teme panela, kako su naveli, bit će i geopolitička situacija u svijetu, sa posebnim akcentom na Ameriku, Rusiju i Kinu.

Na ovogodišnjem Forumu učestvovat će najviši crnogorski državni zvaničnici, predsjednik Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović - rekli su iz Atlantskog Saveza.

Kako ističu na Forumu će učestvovati i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evopska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar, kao i član Evropskog pralamenta Vladimir Bilčik.

Jedan od govornika na Forumu, kako su naveli, bit će i zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mirčea Džoana.Prisustvo su potvrdili ministri odbrane Slovenije i Bosne i Hercegovine, potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih poslova Kosova”, kaže se u saopštenju Atlantskog Saveza.

NA VRH

Podijeli članak na