PORUKA POSLATA VLADI

Građani Cetinja protestiraju ispred zgrade Vlade u Podgorici: Krivokapiću bolje grob, nego rob

Došli su da posvjedoče o policijskoj brutalnosti samo zato sto ne pristaju na politiku asimilacije crkve Srbije - rekla je Marković

E. Ć. / AntenaM

18.10.2021

Protest građana ispred zgrade Vlade u Podgorici. ANTENAM

Grupa građana Cetinja organizovala je protest ispred zgrade Vlade u Podgorici sa ključnom porukom koja je poslata Vladi Crne Gore - Krivokapiću, bolje grob nego rob, Crnogorci ne ljube lance! Jelena Marković iz Liberalne partije poručila je da su donijeli dokaze da je policija na Cetinju povrijedila prava građana.

- Ne samo da im donosimo dokaze nego su ovdje došli živi dokazi, živi ljudi, građani sa punim identitetom. Došli su da posvjedoče o policijskoj brutalnosti samo zato sto ne pristaju na politiku asimilacije crkve Srbije - rekla je Marković. 

Kako je rekla aktivistkinja Tanja Pavićević Vlada Crne Gore je građanima obećala pravedniju policiju i ravnopravnost bez razlike a za godinu dana su produbili podjelu i dozvolili da se u gradjanskom društvu govori o državnoj vjeri.


Aktivistkinja Tanja Pavićević. ANTENAM

- Na to ne pristajemo i pozivamo sve političke strukture i međunarodnu zajednicu da obezbijede ravnopravnost među svim građanima", rekla je ona i dodala da nema demokratije u vremenu gdje se negira postojanje jednog naroda, gdje se vrijeđaju pripadnici manjinskih naroda.

Građanska aktivistkinja Dijana Vuković, koja je povrijeđena na Cetinju, poručila je da su duboko zabrinuti za budućnost.

- Za Abazovića Crnogorci su teroristi. On je poveo društvo u ambis i još par koraka je ostalo do nepovrata. Mi mu poručujemo da nećemo ćutati i posmatrati razdor i otimanje crnogorskih svetinja - kazala je ona.

Pisac Đorđije Stijepović imao je poruku, za, kako je kazao, sluge Vučića.

- Džaba vam iznajmljeni i dresirani intelektualci, mediji koji poput zadnje prostitutke svako može da rentira. Vaša imena neće oprati ni sva propaganda srpskog sveta. Za svaki gumeni metak, šok bombu i suzavac biće vam suđeno pred sudovima koji neće kontrolisati izdajnik. Svaka oteta crnogorska bogomolja biće vraćena Crnoj Gori! Nas je ovdje okupila vaša mržnja prema Crnoj Gori, a vi gospodo okupatori ste iskapili kap koja preliva čašu! - poručio je Stijepović.


Podsjetimo, u najavi uoči protesta organizatori su poručili da je potonjom sramotnom odlukom Uprave za katastar i državnu imovinu Crne Gore dovršen čin koji je marionetska Vlada u Podgorici započela 5. septembra ove godine.

- Prvo su gumenim mecima, šok bombama, stotinama suzavaca i privatnim bagerima rašćerali demonstrante koji su se gušili na cetinjskim ulicama, a onda su uz pomoć vojske, policije i kriminalaca s dugim cijevima intronizacijom nedostojnoga Jovana Mićovića detronizovali crnogorsku slobodu.Izdajnička crna trojka na vlasti - Krivokapić, Abazović i Bečić - postavili su na čelo crnogorskih institucija izrode, izdajnike i tuđe sluge koji će sve u Crnoj Gori podrediti planovima Srpskoga sveta Aleksandra Vučića. Samo se u ovakvoj nesretnjoj Crnoj Gori može desiti da direktor Uprave za katastar i državnu imovinu svojom odlukom prepisuje u vlasništvo druge države najveće svetilište crnogorske državne slobode - Cetinjski manastir - glasila je poruka grupe građana.


- Nećemo više pitati ni Krivokapića ni Abazovića ni Bečića ni cetinjske Uraše je li ih stid što Cetinjski manastir pokloniše državi Srbiji jer se stidjeti ne može ko obraza nema.

Svim legalnim sredstvima borićemo se da se pokažemo dosljednim baštinicima svoje tradicije i težiti da ova zemlja ne bude budžak Srpskoga sveta no bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskoga sklada. Prvi korak k tome cilju jeste pad ove izdajničke Vlade i privođenje poznaniju prava onih koji uništavaju državu i njenu kulturnu baštinu, onih koji zavode teror nad građanima, onih koji mrze sve što nije velikosrpsko, onih koji od sekularne države prave mantijaško leglo svetosavlja.

Sve veća izdaja i pritisak kojemu ova vlast izlaže svoje građane vrlo će brzo dobiti adekvatan i zaslužen odgovor. Veleizdajnike podśećamo na stihove koji su nastali u društvenim okolnostima koje neodoljivo podsjećaju na današnje:

- Gledate nam dom đe gori kojemu ste vatru dali. Gledajte ga i smijte se dok se i vaš ne zapali! - zaključuju u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.