NAKON SMRTI BULATOVIĆA

Dritan Abazović: Strukture bezbjednosti korištene u političke svrhe

Pozivam sve službenike ANB-a, policajce, tužioce, da skupe hrabrosti, kazao je Abzović

Fu. M.

Dritan Abazović

Foto: Agencije


Političari su mnogo puta upozoravali da se strukture bezbjednosti koriste u političke svrhe, odnosno u cilju političkih zloupotreba, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je za "Glas Amerike" naveo da je vidio oproštajnu poruku bivšeg zvaničnika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Luke Bulatovića, koji je prošle sedmice pronađen mrtav.

- Sa žaljenjem konstatujem sve što se desilo bivšem funkcioneru ANB-a. Ja samo želim da kažem, da je novi menadžment ANB-a tu da otkriva i brojna nepočinstva, da se to desilo i početkom februara kada je pokrenuta velika afera vezano za ANB, da se to desilo i sada otkrićem jednog prislušnog aparata u kabinetu specijalnog državnog tužioca, koji je iz prethodnog perioda da ne bude nikakve dileme, iz perioda prethodnog medžmenta - navodi Abazović.

On je ocijenio da se takva dešavanja, kako je rekao, vraćaju kao bumerang.

- Ponovo pozivam sve službenike ANB-a, policajce, tužioce, da skupe hrabrosti. Država će stati iza njih, a da oni samo treba da ispune svoju građansku i profesionalnu dužnost, da obavijeste o detaljima koji su važni za naše društvo - rekao je Abazović.

NA VRH

Podijeli članak na