GLAVNI ODBOR DPS-A

Đukanović: Mandat ove Vlade je vrijeme propadanja Crne Gore

Povjerenje se gradi kroz neposrednu komunikaciju sa ljudima, rekao je Đukanović

Milo Đukanović. DPS

Fu. M.

21.10.2021

Mandat ove Vlade je vrijeme propadanja Crne Gore, saopštio je na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora DPS-a predsjednik te partije Milo Đukanović.

Na sjednici Glavnog odbora DPS-a razgovarano je o aktuelnim reformskim procesima u stranci kao i o trenutnoj političkoj i društvenoj situaciji, prenosi CdM portal. 

Đukanović je afirmisao novi aktivizam na sjednicama Glavnog odbora i istakao da vjeruje da će se ta praksa nastaviti, u cilju preciznijeg i sveobuhvatnijeg definisanja politike DPS. Govoreći o reformskom procesu unutar partije koji i dalje traje, predsjednik je kazao da “moramo izbjeći zamku da pričamo samo o potrebi kadrovskih promjena u partiji budući da su reforme mnogo dublji proces u koji smo zakoračili odmah nakon završenih parlamentarnih izbora, a posebno od održavanja partijskog Kongresa i periodima nakon njega”.

Kvalitetni odgovori

Ključni apsekt predstojećeg dijela reforme, kako je istakao Đukanović, mora biti inovirani model rada koji znači komunikaciju sa ljudima, sposobnost da pokažemo da razumijemo njihove probleme i da možemo da ponudimo kvalitetnije, uvjerljivije, vjerodostojnije odgovore od konkurencije, za izazove sa kojima se građani suočavaju.

- Povjerenje se ne gradi, kao što znamo, ni u životu, ni u porodici, ni u partiji, ni u društvu kroz parole i poruke koje ćete poslati preko malih ekrana. Povjerenje se gradi kroz neposrednu komunikaciju sa ljudima. Dakle, tome je trebala da posluži – a u dobrom dijelu naše novije političke istorije je i služila – infrastruktura Demokratske partije socijalista - istakao je Đukanović.

Najodgovorniji politički subjekat

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović je predstavio aktivnosti oko sveukupnih partijskih reformi koje su sprovedene u cilju ispunjenja zaključaka nakon prošlogodišnjih izbora i Kongresa na početku godine. 

On je saopštio da je upravo ovogodišnji Kongres označio početak rada na kadrovskom osvježenju i zacrtao cilj da u prvom planu budu novi, stručni i posvećeni ljudi, što je rezultiralo da u novom Glavnom odboru bude 60 posto novih lica.

Bogdanović je konstatovao da je DPS najprogresivniji i najodgovorniji politički subjekat, najjača partija sa ubjedljivo najvećim kadrovskim kapitalom u zemlji, i izrazio uvjerenje da će ostati ključna snaga koja će dalje doprinositi društveno-ekonomskom razvoju i evropskom putu Crne Gore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.