PODGORICA

Predsjednik Odbora za sigurnost Skupštine Crne Gore traži dozvolu za nošenje oružja

Milan Knežević je izjavio da mu je sigurnost ugrožena, ali da su procjene nadležnih da mu ne treba obezbjeđenje

Milan Knežević. Agencije

Fu. M.

26.10.2021

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i jedan od čelnika vladajućeg Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je da mu je sigurnost ugrožena, ali da su procjene nadležnih da mu ne treba obezbjeđenje.

- Ja ga i ne tražim, ali tražim da mi Uprava policije izda dozvolu da nosim oružje - rekao je Knežević na konferenciji za medije koju je sazvao povodom aktuelne sigurnosne situacije u Crnoj Gori, prenosi RSE. 

Knežević je kazao i da je u maju 2020 upućena službena zabilješka iz Konzulata u Cirihu Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije “o tome da određena lica u dogovoru sa licima iz bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori planiraju njegov atentat”, te da je za to imenovano određeno lice koje je, prema njegovim riječima, trebalo da za to uzme 600.000 eura.

- Dao sam izjavu policiji, ali niko te ljude nije saslušao i do danas ne znam što se uradilo po tom pitanju - rekao je Knežević.

Uz ocjenu da je sigurnosna situacija u Crnoj Gori alarmanta, Knežević je komentarisao sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu održanu 25.oktobra i kazao da slučaj privođenja bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića “ima sve elemente špijunaže”.

U istrazi o prisluškivanju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića je priveden bivši šef ANB-a Dejan Peruničić, koji je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu 22.oktobra pušten da se brani sa slobode.

Peruničića zbog zloupotrebe službenog položaja, umjesto, kako je naveo, da ispita da li je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi.

Smatra da zbog toga Katnić treba da bude suspendovan i procesuiran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.