SMJENA VLASTI

Mandić o Vladi Crne Gore: Nema više pregovora, krećemo u izbor nove Vlade i premijera

Rekonstrukcija Vlade je mrtav proces, rekao je Mandić

S konferencije za novinare. AntenaM

E. T. / AntenaM

1.11.2021

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je danas da je za DF završena priča o rekonstrukciji Vlade Crne Gore, i najavio da od danas DF pokreće inicijativu za izbor nove Vlade i predložit će partnerima iz parlamentarne većine da biraju novu izvršnu vlast, novog premijera i ministre, prenosi AntenaM.

- Bili smo spremni da podržimo rekonstrukciju i da učestvujemo u njoj. Imalo je dovoljno prostora i vremena i snage da su svi mogli da daju pozitivan odgovor, nažalost došao je trenutak da konstatujemo da zbog Dritana Abazovića i Zdravka Krivokapića da se što se tiče DF-a završava faza za razgovore o rekonstrukciji. Mi od danas nismo sagovornici za rekonstrukciju Vlade. Mi danas pokrećemo novu inicijativu za izbor nove Vlade i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu izvršnu vlast, da biramo novog premijera i ministre i o svima onima koji su učestvovali u Vladi damo ocjene, jer je to naša dužnost - kazao je Mandić.

Naveo je da su odavno nezadovoljni rezultatima Vlade.

- To smo saopštavali mjesecima. Rekonstrukcija Vlade je mrtav proces, a ako ni ovo ne uspije, znamo šta je rješenje svake političke krize pa i ove u Crnoj Gori. Građani neće trpjeti zbog ove odluke ali ne možemo trpjeti da imamo Vladu koji nema podršku parlamenta. Zato je najvažnije da se otvori novi politički proces i pozivamo sve partnere iz većine da se izjasne o našem predlogu Pružili smo ruku i oko rekonstrukcije i danas je pružamo ka ljudima iz većine - dodao je Mandić.

Kako je rekao, nadaju se da će ta nova Vlada imati podršku najmanje 41 poslanika.

- Naravno, otvorena su vrata za sve, ali cilj je da imamo Vladu koja ima veću podršku nego Vlada Zdravka Krivokapića. Građani više ne mogu da trpe da imaju Vladu koja nema podršku parlamenta - kazao je on i dodao da je to najpoštenije prema svima onima koji su glasali za sve partije koje čine parlamentarnu većinu, prenosi AntenaM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.