CRNA GORA

Krivokapić se sastao s Eskobarom: Imperativ je borba protiv korupcije

Eskobar je apostrofirao veliki ekonomski potencijal zapadnog Balkana

Eskobar i Krivokapić. Vlade Crne Gore

Piše: N. Aj.

11.11.2021

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić prenio je danas specijalnom američkom izaslaniku za zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru (Gabriel Escobar) da su borba protiv korupcije, regionalna saradnja i posvećenost evropskim integracijama neizmjerno važne za Crnu Goru.

Krivokapić je istakao da se saglasio sa Eskobarom da borba protiv korupcije mora biti imperativ, te da će Vlada Crne Gore učiniti sve što je u njenoj nadležnosti, kako bi se postigle željene reforme i kako bi Crna Gora što prije postala punopravna članica EU.

On je naveo da Crna Gora ostaje postojani saveznik SAD i pouzdana članica NATO-a, saopćeno je iz crnogorske Vlade.

Eskobar je istakao da borba protiv korupcije predstavlja najveći izazov za crnogorsko društvo, koji nadležne institucije moraju tretirati na ozbiljan i efektivan način.

On je apostrofirao veliki ekonomski potencijal zapadnog Balkana, te značaj regionalnih inicijativa koje mogu pomoći da se države regiona bolje ekonomski povežu i intenzivnije sarađuju.


Tokom razgovora sa predsjednikom crnogorske Skupštine Aleksom Bečićem, Eskobar je naveo da su SAD zabrinute zbog popisa u Crnoj Gori, koji, kako je ocijenio, može podići nacionalističke tenzije.

Eskobar je poručio da poslanici moraju da rade zajedno protiv korupcije i na unapređenju javnog interesa, objavljeno je na Twitteru Ambasade SAD u Podgorici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.