CRNA GORA

Eskobar: DF nisu partneri SAD jer su bili glavna prepreka budžetu i zakonima

Eskobar nije želio da govori o potencijalnim imenima onih koji bi se, kako iz vlasti, tako i iz opozicije mogli naći na listi američkih sankcija

Gabrijel Eskobar. Vlada Crne Gore

Piše: Fu. M.

12.11.2021

Specijalni američki izaslanik za zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar) koji je danas završio posjetu Crnoj Gori, ponovio je da Vlada premijera Zdravka Krivokapića ima punu podršku Sjedinjenih Američkih Država, kao i da ja njihov stav da ne treba da odlučuju o strukturi crnogorske vlade.

U osvrtu na aktuelnu temu o rekonstrukciji vlade i mogući ulazak Demokratskog fronta (DF) u nju, Eskobar ipak ističe kako je ta politička grupacija više usresređena na etničke podjele, nego na ekonomsku obnovu, te da su bili glavna prepreka usvajanju budžeta i zakona, zbog čega za sada nisu američki partneri, istakao je za Vijesti. 

Eskobar nije želio da govori o potencijalnim imenima onih koji bi se, kako iz vlasti, tako i iz opozicije mogli naći na listi američkih sankcija, navodeći da se ta odluka ne donosi lako.

- Naš stav je da SAD ne treba da odlučuju o strukturi vlade. Naš zadatak je da postaknemo Crnu Goru da nastavi da napreduje na evropskom putu i da osnaži članstvo u NATO-u - istakao je Eskobar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.