BRISEL

Lajčak pozdravio rezultate Crne Gore u borbi protiv organiziranog kriminala

Tokom sastanka Lajčaka sa crnogorskim ministrom inostranih poslova Đorđom Radulovićem u Briselu istaknuta je nesporna podrška EU Crnoj Gori

Radulović i Lajčak. Vlada Crne Gore

Srna / D. H.

17.11.2021

Specijalni izaslanik EU za zapadni Balkan Miroslav Lajčak pozdravio je rezultate Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Tokom sastanka Lajčaka sa crnogorskim ministrom inostranih poslova Đorđom Radulovićem u Briselu istaknuta je nesporna podrška EU Crnoj Gori, a specijalni predstavnik Unije istakao je da se politički dijalog svih aktera mora intenzivirati radi bržeg integracionog procesa.

Radulović je rekao da su ideje na kojima počiva crnogorska spoljna politika i dalje EU integracija, posvećenost transatlantskim odnosima, te trud da unapređuje dobrosusjedske odnose, što je jedan od temelja spoljne politike.

- Ono što je nesporno jeste evropska perspektiva i strateško opredjeljenje Crne Gore da uprkos izazovima na unutrašnjem planu ispunjava obaveze iz svoje evropske agende, rekao je Radulović, naglasivši da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije predstavlja prioritet.

Iz Ministarstva inostranih poslova Crne Gore saopšteno je da je Radulović potvrdio stav da je dijalog svih političkih aktera o važnim pitanjima suštinski za napredak, da je vladavina prava jedan od ključnih prioriteta Vlade, te da se u tom dijelu radilo na otkrivanju brojnih kriminalnih poduhvata.

Na sastanku je rečeno da je uloga Crne Gore važna za zapadni Balkan i dijalog kao osnov saradnje i napretka, boljeg povezivanja i održivog rasta cijelog regiona, navodi se u saopštenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.