PREDSJEDNIK SDP-A

Konjević uvjeren: Vlada Crne Gore će pasti u ponedjeljak

Skraćenje mandata Skupštini, koji najavljuje Demokratski front, je samo uvod u nove izbore, te da ukoliko su spremni na podršku opozicije "misli da su im vrata otvorena", dodao je

Konjević: Vjeruje da će imati dovoljan broj poslanika ili da će obezbijediti neku vrstu političkog dogovora. arhiv

E. Ć.

9.12.2021

Raško Konjević, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) uvjeren je da će Vlada Crne Gore pasti u ponedjeljak. Kazao je to u emisiji na Gradskoj televiziji, pojasnivši kako misli da će imati dovoljan broj poslanika ili da će obezbijediti neku vrstu političkog dogovora.

- Inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi nije isključivo motivisana željom da se ona obori već i željom da se konačno potvrdi ko tu i takvu Vladu podržava - rekao je Konjević.

Kako je Konjević rekao, izbori su najbolje rješenje oko kog bi se svi lako dogovorili, ali i da manjinska Vlada postoji kao jedna od mogućnosti.

- Naravno, moramo da znamo da sve dok je Parlament u legitimitetu četiri godine, možete stotine vlada da izaberete, ako imate političkih većina za to. Da li je to realno ili nije, neću reći ni da je realno, neću reći ni da nije. Postoji određena mogućnost, ali negdje ono što je sigurno da ovakav status quo se prosto ne može zadržati - rekao je predsjednik SDP-a. 

Konjević je istakao i da skraćenje mandata Skupštini, koji najavljuje Demokratski front, je samo uvod u nove izbore, te da ukoliko su spremni na podršku opozicije "misli da su im vrata otvorena".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.