CRNA GORA

Potpredsjednik URA-e: DF je činio sve da Vlada Crne Gore ne uspije, neka dogovaraju s DPS-om

Ako je neko podržavao Vladu Crne Gore i radio da Vlada uspije i da rezultate, to je Građanski pokret URA

Miloš Konatar. RTV CG

E. T. / CDM

10.12.2021

Građanskom pokretu URA je apsolutno neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom (DF) dogovara vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori, rekao je potpredsjednik GP URA Miloš Konatar. Za tako nešto DF će, kako je poručio, podršku morati da traži od DPS-a i opozicije. Potrebno je, kaže, da se u parlamentu uozbilje svi i posvete radu kako da građanima Crne Gore bude bolje, piše portal CDM.

On je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je DF-a taj koji se godinu dana trudi da sruši Vladu Crne Gore, jer nisu na ministarskim pozicijama.


Ništa spektakularno

Komentarišući to što danas ističe rok koji je DF dao za izjašnjenje o platformi sa prijedlozima za prevazilaženje političke krize, Konatar je rekao da tu nema ništa novo.

“Ne očekujem ništa spektakularno. Evo da vidimo šta će biti to rješenje jer kolege iz DF-a opet najavljuju neki dan D, da će donijeti neku odluku. I mene zanima što će biti ta odluka”, rekao je Konatar.

Ocijenio je i da se u parlamentu i na političkoj sceni dešava pravi galimatijas, te da je čak i poslanicima teško da shvate pozicije političkih aktera u Crnoj Gori.

“Ako je neko podržavao Vladu Crne Gore i radio da Vlada uspije i da rezultate, to je Građanski pokret URA. Svi su na neki način pokušavali da opstruiraju rad Vlade zarad sitnih političkih interesa”, rekao je Konatar.

Navodi da Demokratski front (DF), koji godinu dana radi sve da Vlada ne uspije, sada pokušava da manipuliše izborom predsjednika Državne izborne komisije (DIK).

Ako ponuda DF-a bude da sa Urom dogovaraju nove izbore, to će morati da traže sa DPS-om i opozicijom. Sa nama to ne mogu postići, jer nas ne interesuje gubljenje vremena.


URA neće glasati za nepovjerenje Vladi

“Zahvalan sam DF-u, jer su sa DPS-om inicirali da se već u ponedjeljak, kao prva tačna dnevnog reda, nađe inicijativa o nepovjerenju Vladi. Da se vidi ko će slagati – da li mi koji nismo najavljivali rušenje Vlade ili oni koji su najavljivali, odnosno DF, rušenje iste Vlade sa DPS-om”, rekao je Konatar.

Ponovio je da nema nijednog razloga da bi URA glasala za nepovjerenje Vladi Crne Gore.

Osvrnuo se na izbor Nikole Mugoše za predsjednika DIK-a, navodeći da je aktuelna vlast kritikovala DPS što nijesu na čelnim mjestima bili profesionalci.

“I sad je problem jer neko hoće da umjesto DPS-a opet bude DPS, odnosno DF. E to, dok je GP URA činilac parlamentarne većina, nećemo dozvoliti”, rekao je Konatar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.