POSLANICA SDP CRNE GORE

Vuksanović-Stanković: Vlada broji posljednje dane

Dodala je kako najlogičnije rješenje trenutne krize vidi u novim izborima

Vuksanović-Stanković: Populistički manevri oko budžeta neće pomoći trenutnoj vladi. arhiv

E. Ć. / Pobjeda

9.1.2022

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković je u intervjuu za "Pobjedu" ocijenila kako trenutna vlada broji posljednje dane, te da joj populistički manevri oko budžeta i njegovih pratećih elemenata sigurno neće pomoći.



Premijer Krivokapić svjestan situacije

Vuksanović-Stanković je istakla da je toga svjestan premijer Zdravko Krivokapić, ali i ministri u njegovoj vladi.

- Zna i Krivokapić sa svojim mladim ministrima da pada Vlada i sve ovo što rade je samo njihov pokušaj da nabilduju rejting svoje stranke u nastajanju, u susret izborima za koje smatraju da su izvjesni - navela je Vuksanović-Stanković, te ističe kako najlogičnije rješenje trenutne krize vidi u novim izborima.


- Ukoliko proevropski politički akteri odluke budu donosili rukovodeći se vrijednosnim i programskim pristupom, ishod ove krize može biti povoljan za Crnu Goru i sve njene građane. 

SDP će u mjeri svojih moći dati doprinos svakom raspletu koji će zaustaviti ovo poniranje i devastaciju ovog društva u svim njegovim segmentima - poručila je.

Doprinos boljem razumijevanju oko pitanja temeljnih vrijednosnih odrednica savremene CG

Kada je riječ o Memorandumu o saradnji koji su sklopili Ura, SNP i Civis sa manjinskim strankama, Vuksanović-Stanković kaže kako SDP pozdravlja taj dogovor, te kako ga doživljava kao doprinos boljem razumijevanju oko pitanja temeljnih vrijednosnih odrednica savremene države Crne Gore.

- Crnoj Gori je potrebna politička promjena u pravcu uspostavljanja vrijednosnih političkih partnerstava i snaženja političkog dijaloga kao jedinog puta za izlazak iz sistemske agonije kroz koju prolazimo. Da li će do toga doći i da li će ovaj memorandum imati i neke šire političke implikacije pokazaće se veoma brzo. 

Politikom se bavimo da bismo se borili za neke ciljeve koje smatramo kapitalnim za društvo, a ne da bismo se rukovodili sujetama, ličnim i uskopartijskim interesima - istakla je Vuksanović-Stanković za "Pobjedu".





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.