MEMORANDUM O SARADNJI

URA sutra najvjerovatnije predlaže formiranje manjinske vlade Crne Gore

Ovo će ponuditi kao rješenje za izlazak iz političke krize

H. J. I.

Dritan Abazović

Foto: Arhiva


Rukovodstvo Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) predložiče najvjerovatnije sutra formiranje manjinske vlade kao rješenje za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori, javlja Antena M. 

Ta ponuda URA parlamentarnim političkim subjektima biće predstavljena sutra na konferenciji za novinare. U toku je sastanak partija koje zastupaju ovaj model i za očekivati je da večeras koncept bude jasan.

Dovoljan broj potpisa

Kako saznaje Portal RTCG, manijnsku vladu činili bi URA, SNP i manjinske stranke. O tome je razgovarano sa predstavnicima albanskih i bošnjačkih stranaka. U Vladi ne bi bilo, po ovom prijedlogu, predstavnika DPS-a i DF-a.

Aktuelna vlada mora da bude razriješena da bi bila izabrana nova. Da bi to bilo urađeno potrebna je interpelacija, koju mora da potpiše 27 poslanika.

Politička grupacija koja zastupa ovaj model nema toliko potpisa zasad.

Podsjetimo, URA, SNP, CIVIS i predstavnici manjinskih stranaka potpisali su nedavno memorandum o saradnji.

Ko će podržati takvu vladu

Socijalistička narodna partija (SNP) na sjednici Predsjedništva nakon konferencije za medije URA odlučivaće o ovoj ponudi za rješenje političke krize. Sjednici će prisustvovati i predsjednici opštinskih odbora te stranke.

Zasad se ne zna kakav će biti stav i kakva će biti uloga SDP ili SD o ovom predlogu za formiranje manjinske vlade. Neke partije koje su potpisale memorandum prema njima imaju veliki otpor.

Pritom je nejasno ko bi uopšte podržao takvu vladu, ako DPS i DF ne bi bili njen dio. Po najavama iz DF i Demokratske Crne Gore, inicijatori ovog prijedloga jedino mogu da dobiju podršku od DPS za ovaj model. 

Više o temi Crna Gora

PLEMENITOST NA DJELU
Ribari u Crnoj Gori spasili rijetku vrstu morskog psa

Više o:

Crna Gora URA
NA VRH

Podijeli članak na