SAOPĆENJE URA-E

Crna Gora: Cilj manjinske vlade je deblokada institucija

Politička stranka Ujedinjena reformska akcija (URA), potpredsjednika crnogorske vlade Dritana Abazovića, najavila je u ponedjeljak da će uskratiti podršku aktualnoj vlasti te je zatražila potporu za formiranje manjinske vlade

Dritan Abazović. Arhiv

N. Aj.

18.1.2022

Politička stranka Ujedinjena reformska akcija (URA) Dritana Abazovića saopćila je danas kako su ciljevi manjinske vlade, između ostalog deblokada institucija, borba protiv organiziranog kriminala i korupcije te odlučno pokretanje integracija Crne Gore (CG) u EU.

U saopćenju objavljenom na Facebook stranici stoji da bi novoformirana vlada bila bez kadrova iz Demokratskog fronta i Demokratske partije socijalista, ali da od njih očekuju potporu za njeno formiranje.

Manjinska vlada bi, kako su istaknuli, osigurala ekonomski oporavak i provedbu reformi i nastavak povećanja prihoda građana.

Također, omogućila bi priljev novih stranih investicija i EU fondova koje su trenutačno zaustavljene zbog nestabilne političke situacije.

- Zadatak manjinske vlade bi bio rješavanje i konačno zatvaranje pitanja koja su polarizirala naše društvo prethodnih godina, ali i godinama unazad - navode iz URA-e te ističu da će potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u skladu s Ustavom i nacionalnim interesima CG te tako rasteretiti društveno-politički razvoj od crkvenih pitanja.

Cilj manjinske vlade bi bio i omogućiti stabilizaciju odnosa sa susjedima, kao i snažno održavanje karaktera građanskog sekularnog i multietničkog društva, stoji u priopćenju.

Politička stranka Ujedinjena reformska akcija (URA), potpredsjednika crnogorske vlade Dritana Abazovića, najavila je u ponedjeljak da će uskratiti podršku aktualnoj vlasti te je zatražila potporu za formiranje manjinske vlade.

URA, koja u crnogorskom parlamentu ima tri zastupnika, potpisala je krajem prosinca s oporbenom Bošnjačkom strankom i Socijalističkom narodnom partijom, strankom iz vlasti, memorandum o saradnji, koji je je bio uvod u ovakvu odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.