PREMIER CRNE GORE

Krivokapić: Vanredni parlamentarni izbori su rješenje krize, a manjinska vlada je prevara

Ako bi pravili slikovit prikaz šta je to, onda je ta manjinska vlada iskazana i odnosom sa stavovima koje su vrlo precizno iskazali Drago Đurović, Stevan Džaković i Darko Pajović, rekao je Krivokapić

Zdravko Krivokapić. arhiv

E. Ć. / Anadolija

18.1.2022

Vanredni parlamentarni izbori, koji bi bili održani u maju, najpošteniji su način rješavanja političke krize u Crnoj Gori, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić i poručio da je manjinska vlada prevara, javlja Anadolu Agency (AA).



Turbulentna politička situacija

Krivokapić je, na konferenciji za novinare, rekao da je prijedlog o formiranju manjinske vlade, koji je u ponedjeljak saopćila koalicija Crno na bijelo, za njega bio veliko iznenađenje.

On je kazao da je politička situacija turbulentna i da je to rezultat odnosa pojedinih političkih lidera koji, kako je naveo, misle da cijeli svijet zavisi od njih.

- Manjinska vlada je prevara. Ako bi pravili slikovit prikaz šta je to, onda je ta manjinska vlada iskazana i odnosom sa stavovima koje su vrlo precizno iskazali Drago Đurović, Stevan Džaković i Darko Pajović - rekao je Krivokapić.

On je upitao zašto se to sada dešava baš sada, kada je najintenzivniji rad Vlade i Skupštine bio u decembru, kada su usvojeni svi značajni projekti koji su rezultirali i usvajanjem budžeta.

Maske moraju pasti

- Maske moraju da padnu do kraja. Spast će sve maske sa šminkom do 1. marta. Vidjet ćete ko je ko - poručio je Krivokapić.

On je rekao da ga intenzivno zovu članovi Socijalističke narodne partije koji tvrde da najmanje dva poslanika te stranke neće podržati "ovakvu prevaru“.

Prema njegovim riječima, postoje dva rješenja za izlazak iz krize.

- Da se u okviru postojeće vlade traži unapređenje njenog rada sa proširenjem broja ministarstava, uz uvažavanje unutrašnjeg i međunarodnog konteksta, a najpošteniji izlaz iz situacije su vanredni parlamentarni izbori u maju, sa lokalnim izborima - naveo je Krivokapić.

Koalicija Crno na bijelo, koja sa četiri poslanika predstavlja dio aktuelne parlamentarne većine, juče je predložila model manjinske vlade.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.