JEDAN OD LIDERA DF-A

Andrija Mandić: Blokirat ćemo cijelu Crnu Goru

Neprihvatljivo je da bilo ko od tri pobjedničke koalicije bude sa DPS-om, to je svako iznevjeravanje volje građane

Knežević i Mandić. Cdm.me

N. Aj. / Cdm.me

11.2.2022

Demokratski front u Crnoj Gori, je nakon što su danas obavili razgovor sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, najavio da će ukoliko neko iz koalicije Za budućnost Crne Gore ili tri koalicije napravi "dil" sa DPS, DF blokirati cijelu Crnu Goru.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je na konferenciji za novinare naglasio da su imali potrebu da Jokoviću prenesu poruke da je što se tiče koalicije Za budućnost Crne Gore neprihvatljivo da bilo koji subjekt te koalicije pravi bilo kakav "dil" sa DPS-om.

SNP je na parlamentarnim izborima 2020. bio dio koalicije ZBCG, čiji je nosilac liste bio Zdravko Krivokapić, piše Cdm.me.

Odlučna borba predstoji

- Također je neprihvatljivo da bilo ko od tri pobjedničke koalicije bude sa DPS-om, to je svako iznevjeravanje volje građane. Naići će na veliki otpor svakog poltičkog subjekta ko želi da obrani tu pobjedu. DF će u takvom scenariju krenuti u snažne proteste i oni neće biti onakvi kakvi se gledaju u Crnoj Gori i gdje neko može da pomisli da se zloupotrebljava crkva, hramovi i važna adresa koja nadrasta političku scenu. Poslat ćemo takvu poruku da ćemo blokirati cijelu Crnu Goru - rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, godinama smo se borili protiv DPS-a i Mila Đukanovića.

- I danas kada je ta partija u opoziciji nemamo pravo da im dodamo ruku i vratimo na najvažnija mjesta odlučivanja, a to je da budu u izvršnoj vlasti ili da daju podršku njoj. Odlučna borba nam predstoji, ali ova borba je velika i traži odgovorne ljude - naglasio je Mandić.

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan Knežević tvrdi da je DF učinio sve i čini sve da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine, ocijenio da SNP poslije 25 godina ponovo bira između Mila i Momira.

Nećemo se skrivati

- DF će tražiti održavanje prijevremenih predsjedničkih država. Milo Đukanović poslije svega što je uradio Crnoj Gori ne može ostati na mjestu predsjednika države do aprila 2024. godine - istakao je Knežević.

Molim naše pristalice, dodao je Knežević, da sačekaju sljedeće obraćanje jer, kako naglašava, ulažu ogromne napore da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine. Ukoliko, pak, dogovora ne bude, i on je rekao da će DF blokirati cijelu Crnu Goru.

- Nećemo se skrivati iza guma, šerpi, petardi. Bit ćemo zajedno sa našim narodom i predvodit ćemo ga - rekao je on između ostalog i poručio da DF ostaje “čvrsto uz naš narod i izborne principe”.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.