NA MARGINAMA FORUMA

Abazović sa Varheljijem: Nova vlada će biti stopostotno proevropska

Pored političke situacije u Crnoj Gori, sagovornici su razmijenili mišljenja o odnosima Podgorice i Brisela u kontekstu revitalizacije procesa proširenja EU

Oliver Varhelji i Dritan Abazović. Agencije

H. J. I.

11.3.2022

- Crnoj Gori je potrebna Vlada koja je stopostotno proevropska i koja će imati tri glavna pravca djelovanja: deblokada pravosuđa, ekonomska stabilnost i izborna reforma - istakao je mandatar Dritan Abazović na zvaničnom sastanku sa Oliverom Varheljijem, evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku.

Komesar Varhelji je kazao da Briselu treba stabilna Vlada koja će imati kapacitet da sprovede sve neophodne reforme u procesu evropskih integracija.

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Abazović je naveo da će nova Vlada biti posvećena snažnim reformama u oblasti vladavine prava, kako bi što prije odblokirala proces i pridružila se EU kao punopravna članica.

Pored političke situacije u Crnoj Gori, Abazović i Varhelji su razmijenili mišljenja o odnosima Podgorice i Brisela u kontekstu revitalizacije procesa proširenja EU, navodi se u saopštenju Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.