CRNA GORA

DF ponudio DPS-u da formiraju vladu

Takozvana velika koalicija DPS-a i DF-a bi, kako se nezvanično tvrdi, mogla trajno da stabilizuje političke prilike u crnogorskom društvu, koje su u proteklih nekoliko mjeseci bile na nezavidnom nivou

Da li se nazire velika koalicija?. AGENCIJE

S. S. / Gradski.me

12.3.2022

Čelnici Demokratskog fronta jučer su ponudili Demokratskoj partiji socijalista da zajedno formiraju novu vladu Crne Gore, potvrđeno je crnogorskoj Gradskoj televiziji iz više diplomatskih izvora.

Prema saznanjima Gradske televizije, u tu vladu bi ušle i stranke nacionalnih manjina.

Takozvana velika koalicija DPS-a i DF-a bi, kako se nezvanično tvrdi, mogla trajno da stabilizuje političke prilike u crnogorskom društvu, koje su u proteklih nekoliko mjeseci bile na nezavidnom nivou.

Iz DF-a danas nisu željeli da komentarišu ovu informaciju, a iz DPS-a je nezvanično rečeno da je ta stranka čvrsto opredijeljena za euroatlantski put Crne Gore i da će tako i ostati. U tom smislu, kažu, isključen je bilo kakav savez sa strankama suprotne orijentacije.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je 3. marta uputio Skupštini prijedlog za mandatara za sastav Vlade, na čijem bi čelu trebalo da bude lider GP URA Dritan Abazović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.