CRNA GORA

Predstavnici DPS-a tri mjeseca zatvora zbog uništavanja dokumenata o glasanju

Objavljenom presudom osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca

Milena Orlandić. Vijesti.me

A. Č. / Vijesti.me

30.3.2022

Predstavnica Demokratske partije socijalista (DPS) Milena Orlandić, osuđena je na tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju, objavljeno je danas na stranici Osnovnog suda u Podgorici.

Iz Osnovnog suda su poručili da je ona proglašena krivom prvostepenom presudom tog suda, koja je jučer objavljena.

- Okrivljena Milena Orlandić je prvostepenom presudom ovog suda, koja je objavljena dana 29. marta 2022. godine, proglašena krivom, zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju, pri čemu joj se stavlja na teret da je 2. septembra 2020. godine, tokom uvida i pregleda izbornog materijala vršenog po zahtjevu Odbora Glavnog grada Demokratske partije socijalista Crne Gore, oduzeli i prikrili dijelove glasačkog listića - kontrolne kupone, na način što je kao ovlašteni predstavnik navedene političke partije, tokom vršenja kontrole i brojanja kontrolnih kupona sa biračkog mjesta br.63 "Musa Burzan", dlanom lijeve ruke poklopila dva kontrolna kupona, nakon čega ih je privukla ka sebi i vanjskoj ivici stola na kome je vršeno brojanje, a onda tih sa tog stola oborila ispod mjesta gdje je sjedila - navodi se u objavi.

Iz Osnovnog suda u Podgorici su poručili da je "navedeno primijetio član izborne komisije Glavnog grada Nikola Terzić, koji je nakon toga prišao mjestu gdje je sjedila Orlandić, kada je ispod njenog desnog stopala pronašao jedan od kontrolnih kupona, a nakon čega je istom mjestu prišao i tehnički pomoćnik izborne komisije Glavnog grada Vuk Popović, koji je našao drugi kontrolni kupon ispod njene stolice".

- Objavljenom presudom osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. Presuda će se izraditi i otpremiti u zakonskom roku - zaključuje se u objavi Osmovnog suda u Podgorici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.