CRNA GORA

Knežević: Nadležni učinili sve da zaštite Miloša i Vesnu Medenicu

Tražim da oni budu uhapšeni i procesuirani, dodao je Knežević

Predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević. Vijesti.me

Avaz.ba

8.4.2022

Predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević kazao je na današnjoj konferenciji za medije da su institucije štitile bivšu predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu i njenog sina Miloša Medenica od oktobra 2021. godine, kad su od Europola dobile sadržaj komunikacije Miloša Medenice i policajca Darka Lalovića, da su se bavili krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

SDT je, kako je saopćeno jučer, formirao predmet protiv Medenice i još nekoliko osoba zbog šverca droge i cigareta, a na osnovu transkripta razgovara koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i Tužilaštvu, a koje je objavio portal Libertas.

Dostavljeni transkripti

U dokumentima Europola u koje je Libertas press imao uvid, Miloš Medenica preko aplikacije SKY, u komunikaciji sa policajcem Darkom Lalovićem, navodno, dogovara kupovinu veće količine droge kokain za sebe i svoje društvo, osigurava transport krijumčarenih cigareta iz Bara, osigurava nesmetano kretanje jednog kriminalca, posjeduje i koristi zabranjeno oružje, traži za kupca marihuanu i njeno transportovanje u Beč…

Europol je, podsjeća Knežević, crnogorskoj službi 18. oktobra 2021. godine dostavio transkripte poruka sa kriprovane Sky ECC aplikacije. Tada su uhapšene dvije osobe-dva policajca, a jedan od njih je Darko Lalović. Knežević podsjeća da je iz policije nezvanično saopćeno da je Miloš Medenica, odmah nakon hapšenja policajca Lalovića, napustio Crnu Goru.

Izjave nisu ni uzeli

Knežević tvrdi da su organi u oktobru prošle godine dobili sadržaj te komunikacije, ali da su policajce Darka Lalovića i Božidara Karadžića uhapsili tek u decembru, a izjave od Vesne i Miloša Medenice nisu ni uzeli.

- Neko ih je u SDT-u i Upravi policije štitio. Izvjesno je da je i Dritan Abazović morao da ima ovu prepisku, pa ga pitam šta će uraditi povodom ovih zloupotreba u SDT-u, policiji i dijelovima sudstva - tvrdi Knežević.

Poziva glavnog specijalnog tužioca, direktora Uprave policije da pokrenu istragu i objasne crnogorskoj javnosti ko je štitio Vesnu i Miloša Medenicu sve ovo vrijeme.

- Tražim da oni budu uhapšeni i procesuirani - dodao je Knežević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.