CRNA GORA

Tužilaštvo predlaže pritvor do 30 dana za Vesnu Medenicu

Advokat Medenice Zdravko Begović je rekao da sudija za istragu sada mora da pozove i sasluša Medenicu, te da će nakon saslušanja donijeti odluku

Vesna Medenica. Agencije

E. Ć.

20.4.2022

Specijalna tužiteljica Nataša Bošković predložila je sudu da se nekadašnjoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici odredi pritvor do 30 dana.

Advokat Medenice Zdravko Begović je rekao da sudija za istragu sada mora da pozove i sasluša Medenicu, te da će nakon saslušanja donijeti odluku da li će u konačnici odrediti pritvor ili ne, navodi Antena.

- Taj rok ističe u četvrtak u 5 sati. Dakle, ja računam da će to biti danas u poslijepodnevnim satima. Ima veći vroj okrivljenih, sudija za istragu mora se upoznati sa spisima predmeta, i nakon toga odabrati termin kada će okrivljene pozvati i ispitati ih na okolnosti u vezi određivanja pritvora. Kada završi ispitivanje svih osumnjičenih, sudija donosi odluku hoće li i koga poslati u pritvor - rekao je Begović.

Podsjećamo, Medenici je prekjučer nakon skoro trosatnog ispitivanja određeno zadržavanje do 72 sata. Njoj je određeno zadržavanje zbog mogućeg uticaja na svjedoke, a Specijalno državno tužilaštvo je sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i protuzakoniti uticaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.