PREDSTAVLJENI PRIORITETI

Održana konstitutivna sjednica Vlade Crne Gore, Abazović: Moramo da budemo efikasni

Da se zahvalim svima što ste preuzeli odgovornost na sebe i dali se nesebično, da se žrtvujete, da uradimo dobre stvari za Crnu Goru, kazao je Abazović

Sa konstitutivne sjednice. Vijesti.me

E. Ć. / Vijesti.me

29.4.2022

Novi premijer Crne Gore Dritan Abazović se na početku konstitutivne sjednice zahvalio ministrima, rekavši da zna da im posao neće biti lak.



Važna pitanja obavljati dijalogom

- Da se zahvalim svima što ste preuzeli odgovornost na sebe i dali se nesebično, da se žrtvujete, da uradimo dobre stvari za Crnu Goru. Očekujem kooperativnu saradnju, da sve sjednice Vlade budu efikasne.

Da ne trošimo vrijeme na nevežna pitanja, a da važna obavljamo dijalogom. Pozivam vas da budete dostupni javnosti. Ovdje sjede ljudi koji nikome ništa posebno ne duguju, osim građanima - poručio je Abazović, te pozvao ministre da vode "proaktivnu ulogu" i da prisustvuju sjednicama skupštinskih radnih tijela.

Za generalnog sekretara Vlade izabran je Boris Marić, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Ministar kapitalnih investicija i potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, Ervin Ibrahimović, ocijenio je da bez razvoja sjevera države, nema razvijene Crne Gore.


Izabrane komisije

U Komisiju za politički sistem i unutrašnje poslove imenovani su: Raško Konjević, Marko Kovač, Ranko Krivokapić, Jovana Marović, Filip Adžić, Miomir Vojinović, Maraš Dukaj, Fatmir Đeka, Maša Vlaović, Vasilije Lalošević, Zoran Miljanić, Boris Marić i Slavica Bajić.

U Komisiju za ekonomsku politiku i finansijski sistem: Vladimir Joković, Goran Đurović, Ervin Ibrahimović, Aleksandar Damjanović, Admir Adrović, Dragoslav Šćekić, Ana Novaković Đurović, Biljana Šćepanović, Adrijan Vuksanović, zamjenik generalnog sekretera Vlade (koji treba da bude izabran) i Dragoljub Nikolić.

Komisiju za kadrovska i administrativna pitanja činiće Filip Adžić, Maraš Dukaj, Raško Konjević, Vasilije Lalošević, Ana Rašović i Boris Marić.

Čelnik Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je Zoran Miljanić, a Komisije za raspodjelu djela srededstava iz tekuće budžetske rezerve Ervin Ibrahimović.

Miljanić je dobio i zaduženje za oblast borbe protiv korupcije, a Adrijan Vuksanović inkluzije i zaštite ljudskih prava.

Za šeficu Abazovićevog kabineta izabrana je Ana Rašović, savjetnik za unutrašnju politiku je Sergej Sekulović, savjetnik za pravna pitanja Ivo Šoć, za medije Miloš Perićić, a za digitalne medije Radivoje Koprivica, javljaju Vijesti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.