POSLALI PORUKU

Ambasada SAD u Podgorici: Radujemo se partnerstvu s novom vladom i podržavanju napretka Crne Gore na EU putu

Kao prijatelj, partner i NATO saveznik, SAD su i dalje uz sve one koji podržavaju suverenu, inkluzivnu i demokratsku Crnu Goru ukorijenjenu u evroatlantskim institucijama, naveli su iz ambasade SAD

Ambasada SAD u Podgorici: SAD uz one koji podržavaju demokratsku Crnu Goru. Twitter

E. Ć. / Glas Amerike

29.4.2022

Američka ambasada u Podgorici je poručila da nova crnogorska vlada pred sobom ima hitne zadatke, a jedan od njih je i držanje Rusije odgovornom za rat u Ukrajini.

- Sjedinene Američke Države pozdravljaju formiranje nove vlade i raduju se partnerstvu sa njom da bi se podržao napredak Crne Gore na evroatlantskom putu, što obuhvata ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji, jačanje NATO članstva i izgradnju inkluzivnog, građanski orijentisanog društva sa snažnim, demokratskim institucijama.

Ima dovoljno hitnih unutrašnjih i regionalnih zadataka koje bi trebalo rješavati, a među njima su poboljšanje ekonomije i obezbjeđivanje odgovornosti Kijeva za brutalni rat protiv ukrajinskog naroda - naveli su iz Ambasade SAD u Podgorici za "Glas Amerike".

Iz Američke ambasade u Podgorici su ocijenili i da je za funkcionisanje bilo koje demokratije, važno da opozicija ima konstruktivnu ulogu, a da "svi poslanici ispunjavaju svoju demokratsku dužnost i aktivno učestvuju u radu parlamenta".

- Kao prijatelj, partner i NATO saveznik, SAD su i dalje uz sve one koji podržavaju suverenu, inkluzivnu i demokratsku Crnu Goru ukorijenjenu u evroatlantskim institucijama -  zaključuje se u reakciji američke ambasade, piše Glas Amerike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.