PREMIJER SE OGLASIO

Abazović: Radimo sve da Crna Gora bude prva sljedeća članica EU

Čuvamo i snažimo evropski duh tolerancije, solidarnosti i zajedništva, poručio je Abazović

Dritan Abazović. VLADA CRNE GORE

Piše: A. O. / RTCG

9.5.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da se Dan Evrope danas slavi sjećanjem na veliku pobjedu i jedinstvo evropskog kontinenta, baštineći ideju demokracije i kulture dijaloga.

- Čuvamo i snažimo evropski duh tolerancije, solidarnosti i zajedništva. Radimo sve kako bi Crna Gora bila prva sljedeća članica EU - objavio je Abazović na Twitteru.

Potpredsjednica Vlade Crne Gore i ministrica europskih poslova Jovana Marović kazala je da se ove godine Dan Evrope dočekuje u znaku agresije Rusije na Ukrajinu, pa se zato još više treba okrenuti pravim vrijednostima.


- Upravo sada, sve građanke i građani Evrope, sve države Evropske unije i zemlje zapadnog Balkana trebaju biti ujedinjeni u zajedničkim porukama, aktivnostima i vrijednostima - kazala je Marović.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, potpredsjednica Branka Bošnjak i zastupnica Kenana Strujić Harbić, položile su danas vijenac na Spomenik Partizanu borcu, na brdu Gorica, a povodom 9. maja, Dana pobjede.

- Na današnji dan sjećamo se veličanstvene pobjede nad fašizmom i odajemo počast milionima ljudskih žrtava. Važno je podsjetiti da je, podižući ustanak 1941. godine, Crna Gora postala prva država koja je pružila otpor fašističkom zlu, stoji u čestitki Đurović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.