CRNOGORSKI PREMIJER

Abazović s belgijskim ambasadorom: Crna Gora posvećena evropskoj integraciji i savezništvu u okviru NATO-a

Crna Gora je svjesna da vladavina prava zauzima ključnu ulogu u reformskom napretku, pa je i jedan od prioriteta ove Vlade da u što kraćem roku ispunimo privremena mjerila za poglavlja 23 i 24, rekao je Abazović

Adam i Abazović. Vlada Crne Gore

E. Ć.

10.5.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović danas se sastao s belgijskim ambasadorom u toj zemlji Konradom Adamom. Tom prilikom, Abazović je poručio da je Crna Gora posvećena ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja, odnosno evropskoj integraciji i savezništvu u okviru NATO-a.

Abazović je naveo da je Vlada riješena da istraje u reformskim aktivnostima, "kako bi na kvalitetan način završili proces pristupnih pregovora i postali prva naredna članica Evropske unije (EU)", dodajući da je vanjska i bezbjednosna politika stoprocentno usklađena sa EU, saopćeno je iz Vlade. 

- Puna podrška Kraljevine Belgije evropskim integracijama, afirmaciji političkog dijaloga i odlučnosti Vlade Crne Gore za vladavinu prava i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala - poručio je belgijski ambasador Adam. 

Abazović je kazao da "posebnu zahvalnost dugujemo Belgiji zbog kontinuiranog zalaganja i podrške ostvarivanju crnogorskih vanjskopolitičkih ciljeva", uz podsjetnik da dvije zemlje imaju "tradicionalno dobre odnose".

- Crna Gora je svjesna da vladavina prava zauzima ključnu ulogu u reformskom napretku, pa je i jedan od prioriteta ove Vlade da u što kraćem roku ispunimo privremena mjerila za poglavlja 23 i 24 - rekao je Abazović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.