PREMIJER CRNE GORE

Abazović: Šverc cigareta preko Luke Bar i u Crnoj Gori klinički mrtav

Dosta je bilo suprotnog procesa, gdje su profitirali pojedinci, poručio je Abazović

Dritan Abazović. AGENCIJE

A. O. / RTCG

14.5.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je šverc cigareta u Crnoj Gori "klinički mrtav" jer je danas u vlasništvo države prešla velika zaliha duhanskih proizvoda bez akciza vrijedna više desetina miliona eura.


Pojedinci imali korist

Naime, premijer je potvrdio da je riječ o više od 100.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, ističući da je namjera Vlade da se uspostavi zakonska infrastruktura kako cigarete ne bi išle na uništavanje, već u legalnu prodaju.

- Dosta je bilo suprotnog procesa, gdje su profitirali pojedinci. Ovo nikada nije bio državni posao. Ovo je bio posao od kojeg su samo pojedinci imali korist. Počinje proces transporta na bezbjednim lokacijama, to će trajati nekoliko dana - rekao je Abazović.

On je pojasnio da bi novac od prodaje otišao u državni budžet, sa svrhom pomoći građana Crne Gore, prenosi RTCG.


Aktivnosti vlade

Dodao je da će sve aktivnosti njegove vlade na polju borbe protiv organiziranog kriminala biti usmjerene na to da se sve ono što je nelegalno zapljenjuje i stavi na raspolaganje i u funkciju građana Crne Gore.

On je objasnio da će paralelno s tim procesom ministarstvo finansija, uprava prihoda i carina preduzimati sve aktivnosti na stvaranju zakonodavnog okvira koji bi omogućio legalno raspolaganje tom robom.

Šverc cigareta je, tvrdi Abazović, preko Luke Bar i u Crnoj Gori klinički mrtav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.