DRAGICA PONORAC

Ambasadorka Crne Gore ponovo u Kijevu, među prvim u regionu

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je na Twitter nalogu navelo da je "Crna Gora uz Ukrajinu i njen narod u odbrani od ruske agresije"

Kijev danas. MVP CRNE GORE

S. S.

15.5.2022

Ambasadorka Crne Gore u Ukrajini Dragica Ponorac od subote, 14. maja je ponovo u Kijevu, saopćilo je 15. maja crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova. Ministarstvo se zahvalilo ambasadorki na hrabrosti da bude "među prvim diplomatama regiona koji su se vratili u zemlju koja stoji na braniku vrijednosti euroatlantizma".

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je na Twitter nalogu navelo da je "Crna Gora uz Ukrajinu i njen narod u odbrani od ruske agresije".

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić se 14. maja sastao sa šefom diplomatije Ukrajine Dmitrom Kulebom, tokom neformalnog skupa NATO ministara vanjskih poslova u Berlinu.

Krivokapić je tom prilikom ocijenio da je rat u Ukrajini "prerastao u najveću sigurnosnu i humanitarnu tragediju na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata" i naveo da se u Ukrajini "danas brani temeljni vrednosni sistem Evrope, nezavisnost, nepovredivost granica, teritorijalni integritet i suverenitet".

Inače, prva diplomatska aktivnost ministra vanjskih poslova, nakon stupanja na dužnost 28. aprila, bila je posjeta ukrajinskoj ambasadi u Podgorici. Tim potezom je, kako je rekao, želio da pošalje jasnu podršku Crne Gore Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.