PREMIJER CRNE GORE

Abazović s Fon der Lejen: Crna Gora ima historijsku šansu pokazati da je proces proširenja živ

Sve ono što se ovih dana očitavalo, bilo je riječi oko velikog optimizma koji se prepoznaje sa novim aktivnostima Vlade Crne Gore, kazao je Abazović

Dritan Abazović i Ursula fon der Lejen. Vlada Crne Gore

E. Ć.

19.5.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović održao je sastanak u Briselu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen (Von der Lejen), nakon kojeg je poručio da Crna Gora ima historijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ.

- Sve ono što se ovih dana očitavalo, bilo je riječi oko velikog optimizma koji se prepoznaje sa novim aktivnostima Vlade Crne Gore, željom da se pošalje pozitivna poruka, ne samo Crnoj Gori i regionu. 

Mislim da smo to zajedno kompletirali. Osjeća se optimizam. Podijelili smo razmišljanja i vezano za sprovođenje sankcija u Crnoj Gori. Podijelili smo mišljenja i oko ekonomskih tema, nastavka izgradnje velikih infrastrukturnih projekata - rekao je Abazović.

Istakao je da misli da će Evropska komisija imati pozitivan odnos, te da je na Crnoj Gori da imaju inicijativu, dodavši da, ukoliko njihov sistem donošenja odluka bude funkcionisao na ispravan način, siguran je da će u Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu postojati raspoloženje da se to nagradi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.