CRNA GORA

Petnaestogodišnjak vozio 200 kilometara na sat, dobio mjere ukora i pojačanog nadzora

Brzina ograničena na ovoj dionici je do 80 kilometara na sat

Policija uhapsila tri osobe koje su upravljale vozilo brzinom većom od dozvoljene. Ilustracija

A. Č.

23.5.2022

Policija za sigurnost saobraćaja je uhapsila tri osobe koje su upravljale vozilom brzinom većom od dozvoljene na magistralnom putu Podgorica – Bar, saopćeno je iz Uprave policije.

- U mjestu Goričani (Zeta) kontrolirano je lice R.B. (15) koje je upravljalo putničkim motornim vozilom brzinom od 201 km/h na dijelu puta gdje je brzina ograničena do 80 km/h. R.B. je uhapšen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti u saobraćaju i priveden nadležnom sudiji za prekršaje, gdje mu je izrečena mjera ukora i mjera pojačanog nadzora od strane roditelja - naveli su iz UP.

Istog dana, kako dodaju, službenici Grupe policije za sigurnost saobraćaja su u spomenutom mjestu kontrolirali S.N. (61) koji je upravljao putničkim motornim vozilom brzinom od 194 km/h na dijelu puta gdje je brzina ograničena do 80 km/h.

S.N. je, navode iz UP, uhapšen i priveden sudiji za prekršaje gdje je kažnjen novčanom kaznom od 800 eura.

Danas je, također, spomenuta policija za sigurnost saobraćaja u mjestu Goričani kontrolisala Đ.P. (22) koji je upravljao putničkim motornim vozilom brzinom od 200 km/h na dijelu puta gdje je brzina ograničena do 80 km/h.

- On je lišen slobode i priveden sudiji za prekršaje na dalju nadležnost - zaključuju iz UP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.